Assalamualikum WBT..ini kesah kasehku..hehhe...thankz cos singgah n sudi bace kesah aku yg tak seberapa nih..Jangan lupe follow k..

Sunday, January 16, 2011

Blog Blog Bicara Sempoi

Aii korang sume..

Hehehehhe..disebabkan aku ada banyak masa terluang hari ni aku ade la pegi tinjau2 geng2 aku yang suke berblog..

Lps tu aku ade terpandang banner Blog Blog Bicara Sempoi!

Hehehheeh..lepas da tilik2 aku rase terpanggil plak utk join..utk join blog ni aku kne buat..

3 Langkah Mudah Untuk Layak Blog Anda Disini..


1.Pasang link Atau Banner Club Bicara Sempoi diblog anda

Okeh..beress..da ciap!

2.Buat Posting Review Tentang -Club Blog Bicara Sempoi- Diblog anda

Heheheheh..bagi aku Blog Blog Bicara Sempoi! ni best..

Sekurangnye aku dapat tambahkan kawan2..

Berkongsi minat yang sama..berblog..

Hehheeheh..tambahan pulak aku memang suke blog walking..

Disamping dapat tukar2 cite dapat jugak tambah ilmu..

HehheheheJ

3.Sedikit Ulasan Apa Tujuan Anda Buat Blog?

Okeh..tujuan aku buat blog ni sebabnye aku memg suke bercerita..luahkan perasaan..hahahah..nk cite kt owg face2face aku malu sebenarnye

Sebelum ni da penah ada blog masa study U dlu,but sebab kekangan masa aku tinggalkan jew..semenjak 2 menjak ni aku buat balik blog baru..

Selain tu,aku nak tambah kawan..kata orang berkawan biar beribu..musuh jangan dicari..heheheheh..

Sekian...:)

kamu sudah BESAR~

Heheheheh..suke benar aku tgk gambar anak2 aku yg dua owg nih…

Macam2 gelagat dorang nih…

Cite di sebalik pic ni kalo korang nak tahu..

Along aku bawu balik dari umah family abg ipar aku..

Ade kenduri kat sana..

Da sampai kt uma tok aku,dye tanggalkan shawl dye..

Bagi kat baby QIs..

Korang taw ape dye buat..

Masukkan shawl dlm mulut smpai basah..

Lepas tu aku n along dapat idea…

Hahahahha..pkaikan dye shawl..

Jengjengjeng…

Hahahahha..chumell kn??

Kalo korang nak taw..

Si beby Qis ni kalo bab posing no 1

Tapi mama dye slalu membebel..

Ngan umi jew dye sporting nk posing..

Hahahahahahah…

Tgk org la..

:p

Heheheheh..

Yang nih plak..

QIs ngn pakwe dye..

Ieman…

Hehehehhe…

Mcm pasangan yang nk bertunang plak..

Suke aku tgk

J


ROJAK AYAM pada hari ahad~

huhuhuh...

aiii sume...

kali ni post aku still pasal makan-makan..

hahahahaha...nk wat camner...

family aku suke makan2 n masak2...

owait..last weekend kami masak ROJAK AYAM..

nyum2...sedap sangat...hhahaha

walaupon aku tak mkn sangat tapi memg sedap..

1) kuah kacang - tok aku masak..(aku tlg blend kacang tanah & mesin kelapa)

2) mee kuning...kalo korang tak knal tatawla aku..:P

3)ayam goreng...nyum2..sedapnyeee...

4)ulam-ulaman (timun batang & daun salad)

huhuhuh..sebenrnye ade lagi la..tertinggal plak picnye..

ade telur rebus,kentang n tauhu..

sumenye kne goreng dlu..:)


ni la rupenye rojak ayam yang sedap lagi berkhasiat..

aku mkn 1 kali je..

sebab tak minat..

:)


tak sempat

aii kawan2ku..
sowi2...
memg tak sempat nk hupdate belogku ini..
rendu gile2 nk menaip..
hahahha...
aku sebokla..
adesss...
byk da cite yg tak sempat nk dicitekan..
korg sabo k..
hahhahah..
sayang korang sume..
:)

Sunday, January 9, 2011

Masak-Masak



Aii sume…

Arini aku nk cite pasal masak-masak..

Hahaahha…

Da ade masak-masak,pasti ade makan-makan kn??

Ni juz makan2 ngan family je..

Arini menu istimewa..

IKAN BAKAR cecah AIR ASAM..

Nyum2..kecur liur aku..


Aku yang masak rencah dye…

Mama siang ikan..

Air asam pon aku buat..

Hehehhe..rajen tak aku??

Ade sape2 nk buat menantu x??

Heheheheh..:p


Ini la ikannye…

Besar PUNYEE

Hahahahha..ikan yg abg aku dapat masa fishing…

Haisshhh..ROSAK POGRAM aku..

Aku nk diet la..

Tp tak bole lagi…

haissshhhhh..:(

Okeh cite sal air asam utk cecah plak..

Sedap2..air asam ni la yg wat aku takley diet..

Kalah beb..

Hahahhaha..senang je nk buat..

Air perahan asam jawa,bawang merah,cili padi,

Belacan,gula n garam..

Pastu siap..

hahahahah

Ni la rupa ikan yang siap sedia nk di bakar..

Hahahahah…

Pedih mata dye kene cili :p

Terpaksa potong sebab besa sangat..

Ikotkan nk bakar sekor tros..


Okeh da ciap..bole makan..

Nyum..nyum…

Aku mkn byk kali..

Tp stiap kali mkn sesenduk nasi jew..

Adesss…tak cukop :P

hahahahah

Ni plak lauk tambahan..

Ikan siakap masak tomato..

Pastu sayur taugeh goreng ngan tauhu..

Sedap2..

Hahahahah..

Lapa la..

L

all da little things i have..EVERYDAY I LOVE U!

Inilah sumber inspirasi idop aku smpay skarang…

Tanak cite panjang…huhuhuhu….

Tgk pic ckop..

Lagi pon aku da cite sal ahli keluarga aku dlm post FAMILY ku~

Huhuhuhuhu….sayang SEMUA!!

hajat di hati nk tgk feri BELAYAR~

Hehheheh…ptg tu aku ngn adik,Ina n qis pegi ke pantai..

Hajat nk tgk feri pelancong yg masuk dlm port belayar..

Tp tak sempat…

Aku smpay2 je da jauh pon feri tu belayar..

Sempat tgk bontot feri je..

Huhuhuhuh…

Tade rezki…

My FRUITBABY~

Fruitbaby???hahahahah..ape tu??

Sbenarnye aku gelarkan ank2 buah aku tu fruitbaby..

Nape cmtu???heheheh..fruit=buah..baby=anak..

So???hahahahahah :p

Okeh..kali ni aku nk knlkan kt korg ank2 buah ksygn aku..

Huhuhuh…tanpa dorang sunyi idop aku taw..

Sbenarnye aku ngah rendu dorang..sejak scool buke ni,

Da jrg jmpe..

Ank buah 1st aku boy..

Mohamad Zaihazrie Ikmal..

Umur dye da 8thn skrg..

Huhuhuh…gangster sket ank sdara aku yg sorang ni..

Aku jage dye dr dlm pantang lagi..

Aku ingt lg tyme aku study kt u dulu,

Pantang mama dye tggl hp,msti dye tepon aku..hahahah..

Tanye bile nk blk..

Klaka2…

Okeh,yg ni plak yg ke2

Mohamad Zaihazriel Ilham..

Sejak kecik aku pggl dye ebob..

Heheheh..dye tembam..

Tp skrg tade da..da kurush pon..

Huhuhu..sbb slalu kne blasah ngn abg long dye kot..

Huhuhuhu..aku suke dye debab cam dlu..

Dye ni anak plg manje..

Adess..kdg2 gewam ngn pangai dye..

Huhuhu~

Ni plak hero ke3 along aku..

Mohamad Zaihazrie Fitri Ieman..

Fuhh..name punye pnjg..

Dye lahir 1 Syawal..

Sbb tu ade fitri..

Ehheeheh…

Aku panggil dye manje..

Tak pon awang daing..

Ntah nape..

Suke name tu..ahahah..

Ieman ni Chinese look sket…

Ade lesung pipit mcm papa dye..comei2..

Huhuhuhu…

Yg nih last..

Nur Qistina Batrisya..

Anak adikaku..

Huhuhuh…

Ank buah pompuan yg pertama..

Jadi rebutan sume org..

Maklumla sorg je putri..

Byk ragam si kecil ni..

Hhehhehe…

Pendek kate,kalo tade dorang sume,memg sunyi la hari2 aku~

J


04012011~


Hehhehehe..aku nk ucapkan trima kasih myk2 pada sume kawan2 aku yang tak penah lupe nk wish happy bufday pada aku…

Aku bersyukur ada kawan yang ramai n sumenye baik2..

Sayang korang sume taw..

tQ atas ingatan dan doa kalian..

terharu aku dibuatnya..

sempena meningkatnye umur aku tahun ni,

aku harap aku akan dpt yg TERBAIK dalam idop aku..

tak kirela dr sudut ape pon..

ekonomi,kaseh sayang,pekerjaan..

sume2 la..

pada sume kawan2..

MAY ALLAH BLESS U OLLZ..

KAWAN SELAMANYA..

Im promise..

KEBANGKITAN prestasi BOLA SEPAK Malaysia~


Korang suke tak tgk bola sepak??

Aku??memang hantu…

Hahahahah…kalo kat umah aku n along aku la tukang sorak…

Hahahaha..

Smpay melompat2..menjerit2..

Abez je match saket tekak..

Ahahahahah..elok je kan anak dara jerit2..

Semangat weh..tindakan luar kawal..:p

Heheheheh..tapi seyesly aku bangga dengan pasukan HARIMAU MALAYA..

Memang bangga sgt..

Kalo dari dulu pasukan Negara maen mcm ni,da masuk WORLD CUP kot..

Hahahahah…oke2..pemain mana yg aku suke??

Hahahahah..sah2 la SAFEE SALI n KHAIRUL FAHMI..

Suke2..slain tu aku suke ASHARI..

Tp yang len pon suke gak..kalo bukan sbb semangat teamwork dorg mesti susa jgk nk menang kn??

Malaysia memg LAYAK menang kalo nk bandingkan dgn INDONESIA..

Hahahahah…aku suke sgt dorang KALAH

Cakap BESAR..hasissshhhh..

Ehheeheh…emo plak aku ni…

Aku harap prestasi Harimau Malaya terus meningkat n berkekalan pada tahap yg paling baik..

Barula smangat aku nk sokong pasukan Malaysia..

MALAYSIA BOLEH!

LOVEMALAYSIA…

Weeeeee~

Lunch bersama ………~

Beberapa ari lepas aku pegi kfc..

Temankan seseorang lunch…

Huhuhuh…kebetulan aku ade janji ngn dye aku nk banje…

So aku siap ala kadar pastu tros kuar…

Mula2 rancang nk makan nasi kukus..

Huhuhu…semangat je aku tyme tu…

Suke2…terbayang2 peha ayam..

Adesss…last2 tutup…frust la gak..

Pastu kami pegi kfc jela..

Da muak la..

Aku mkn snack box je..huhuhu..

Tyme nk bayar tu aku da kuarkan dwet…

Huhuhuh..tp last dye jgk yg bayarkan..

Da duduk tu aku tanya la dye nape bayarkan..

Dye ckp tanak susahkan pompuan..(so shuweet)

Hahhaahah..:)

Tapi lepas mkn korg taw x ape jadi??

Dye ckp aku K.E.D.E.K.U.T..

Apekah maknanya itu??

Huhuhu…geram gak aku..

Smpay skrang dye ungkit..

Huhuhuh…

Tak suke2…

Sape suh gatai bayar..

Haisshhhhh…

Huhuhu..

Byk kali dye kne sepak ngn aku dlm kfc..

Hahahaha..aku memg jaat pon..tp sepak pelan je..

Hahahah…anak orang wei..

Kang dye nanges..

:P

Copyright(C) Segala yang terkandung adalah hak mutlak Azzmanor (^___^)V