Assalamualikum WBT..ini kesah kasehku..hehhe...thankz cos singgah n sudi bace kesah aku yg tak seberapa nih..Jangan lupe follow k..

Saturday, February 5, 2011

post ni ditujukan khas buat sahabat yang disayangi~


Special buat kawan2 tersayang..

Yunx,cikari,sis zea,kanda,abg ngah n sume kawan yg sentiasa ada bersamaku..

SAYANG KORANG SUME SANGAT2!

Seyesly!

“I don't pretend to know what love is for everyone, but I can tell you what it is for me; love is knowing all about someone, and still wanting to be with them more than any other person, love is trusting them enough to tell them everything about yourself, including the things you might be ashamed of, love is feeling comfortable and safe with someone, but still getting weak knees when they walk into a room and smile at you.”

apabila anda~

Aii sume…

Arini aku nk share email yang kawan aku send…

”Sesungguhnya kite sebagai hamba-Nya memang kne pegang tak kira la susah atau senang Allah sentiasa bersama kita..Cuma kite je yang slalu lupakan-Nya bile kite senang..”

hurmm…sama2 la kite fikir~




Apabila semuanya serba tidak kena, dan anda tidak tahu apa lagi yang hendak dibuat, ingatlah… anda masih boleh bersandar kepada Dia Yang Maha Mengasihi.


Apabila hidup diselubungi kegelapan, semuanya silap, carilah sinar itu dari Dia Yang Memberi Cahaya.


Apabila dibelenggu masalah, sedangkan tiada sesiapa pun yang mahu mengambil kisah, ingatlah pada Dia yang tidak pernah melukakan hatimu. Dia Maha Adil.


Apabila hati terluka dan kesakitan itu menumbangkan kudratmu, jangan berputus asa kerana Dia melihat segala-galanya.


Apabila lemah tidak bermaya sedangkan perjalanan masih jauh perlu diharungi, carilah kekuatan itu dari Yang Maha Perkasa.


Apabila hidup ini dirasakan seperti beban, segala-galanya goyah, bangunkan semula kota semangat itu dengan keyakinan bahawa itulah iradat-Nya.


Apabila jalan di depan digelapi mendung, sedangkan tiada sesiapa di sisi sudi menemanimu, carilah jalan lurus itu dari Dia, yang menjadi satu-satunya panduan hidup.


Apabila semua di sekeliling tidak mahu mendengar suara dan keluhanmu, jangan kecewa kerana Dia Maha Mendengar.


Apabila miskin dan papa, anda terperangkap dalam kesempitan, ingatlah kepada Dia Yang Maha Mendengar.


Apabila engkau dalam kedukaan sedangkan tiada tempat untuk melarikan diri, mengadulah kepada Dia Yang Satu.


Apabila keseorangan dan kedukaan itu seperti tiada penghujungnya, serahkan dirimu kepada Dia… satu-satunya tempat yang boleh digantungkan harapan.


Dan apabila parut lukamu dicederakan lagi, hatimu dicakari kebimbangan, ingatlah bahawa Dia sentiasa bersama orang-orang yang sabar.


renungkan dan selamat beramal~

hish


Adess..ntahla nape..mata aku yg sbelah kiri ni asek berkedip sendiri jew..


Org tua2 ckp kalo sbelah kiri berkedip sdri nk nanges…kalo sbelah kanan nk jmpe org jauh..

Bole cayeke??

Tp kadang2 mcm betoi jew..

Adesss..jgnlah jadi pape..

Tanak la sedey2..

(,)

Susah Hati!


Sebenarnya aku ngah susa aty skarang..

Nenek aku da lebey sepuluh hari demam..

Isaw ade..takot pon ade…

Aku taw aku jew pk bukan2..

Tp aku harap Allah panjangkan umur tok..

Aku tak sanggup kehilangan dye lagi..

Alhamdulillah aku berjaya pujuk dye pegi klinik..

Aku temankan dye,aku pastikan dye mkn ubat on tyme..

Aku akan masak pape yg dye nak..

Ntahla..ape yg aku rasa ni..

Aku sedey..tak pena tok demam lama mcm ni..

Aku takot sbb dulu arwah to’ki aku meninggal sebab demam gak..

Aku taw aku tak patot pk camtu..

Sejak bape arini tok da ok sket,

Cume badan dye da susut..

Cepat2 sembuh ye tok..

I love U sangat2!

TERIMA KASIH AWAK!!~


Heheheheh..da lame rasenye aku tak update blog ni..

Kesian blog ni rendukan aku..cehhheheheh

Okeh2..kali ni aku nak share sket ttg perasaan aku..

Bawu2 ni aku ade kuar ngn seseorang..tp ber3..heheheh..

Bukan dating taw..juz pegi lunch jew..

Tercapai jugak hajat nak makan nasi kukus..

Aku pon tataw la nape dye suke usik aku

Aku plak jadi segan depan orang..dye memang saje nak buat aku malu..ade ke patot dye tukar gelas minuman aku masa aku cuci tangan..

Naseb aku perasan..huhuhu..aku pantang sket..aku tak suke kongsi minuman dgn LELAKI kecuali family aku..air minuman abg ipar aku pon aku tak penah minom,ni kan plak air minuman lelaki len

Hheheheeheh

Sbenranarnye aku epy knal dye..

Cume dye tu suke saketkan aty aku..

Pelik gak..ngan org len dye biase jew..

Ntahlakan..susa aku nk paham..

Huhuhuhu..bak kate mak ngah (merangkap ibu angkat aku)layan jew dye..

Mgkin factor dye anak bongsu kot..

Tp aku knal ramai anak bongsu,tadela prangai mcm dye..

Kadang2 dye suke saketkan aty aku smpay aku nanges,tp last2 dye buat lawak plak..huhuhu..aku jenis xsuke sngt majok..lagipon malas nk majok2 ni..

Okeh2..sambung balik..

Hheheheheh..

Kebetulan masa makan tu dye duduk bertentangan ngan sorang gurl yg seksis..tp gurl tu Nampak belakang jela..

Seksi siot..aku pon malunampak abes yg tak patot Nampak..

Paham2 jela kan..lelaki....:p

Huhuhuda ciap mkn kami balik je

Lps tu mase aku asyik bace novel,dye sms aku..huhuhu..

Sesuatu yg aku kagum pada dye..

Dye suke ceramah n bagi nasihat yg berguna kt aku..

Nk tau ape sms dye??

Berpakaian tapi telanjang bulat!

Nabi Muhammad S.A.W telah memberi amaran

Berkenaan satu sikap golongan hawa yang menjadi

Penghalang mereka dari mencium bau syurga.

Bau syurga pon tak dapat hidu,apatah lagi

Melangkah kaki memasukinya.

Nauzubillah..

Moga Allah lindungi kita semua..

Amin..amin..amin..

Hehheeheh..aku prasan sangat kalo kebetulan aku ade ngan dye

Ade plak berlaku benda yang tak berkenan dye akan sms aku bagi nasihat,walaupon aku tak buat benda tu..

Tak salah bagi aku..

Tujuan dye nk mengingatkan..

Dye anta msg mcm tu sbb gurl dpn dye tula..

Huhuhuhu

Papepon bersyukur gak knal dye..

Dalam slalu wat aku mara n saket aty ade jgk baik dye..

Dye tak jaat cume suke mengusik

Yang pelik aku jela jadi mangsa dye..

Huhuhuhuh..

Apepon, terima kasih awak!

~MAAF~


Sorry semua..aku tak sempat nak update blog..

Aku sedikit bizi n susa aty..

Banyak sebenarnye nk share..

Masa tak mengizinkan..

Tunggu ye post2 terbaru dari aku..

T8care sume!

J

Copyright(C) Segala yang terkandung adalah hak mutlak Azzmanor (^___^)V